My life is brilliant

Åh sol!

Det här har varit en fantastisk dag. Vi åkte på utflykt till Plantmarknaden och där gick jag och drömde mig bort bland trollhassel, kryddväxter och Astrid Lindgren rosor. Joline lekte i lekparken, klappade kaniner, tittade på grisar och getter. Alla nöjda och glada alltså. Längtade så efter ett hus med stor trädgård när jag vandrade runt bland olika sortera äppelträd, kiwiplantor och vackra blommor. Hjälp vad jag drömmer mig bort..

Vi fikade där, på hembakta hallongrottor och chokladbollar! Och nu är vi på väg hem för att grilla revbensspjäll och baka marängtårta.

Alla känslor blandade med Kent

Jag sitter i solen med min blommiga jumpsuit. Och allt är upp och ner, in och ut. Jag lyssnar på Kent. Fint och sorgligt på samma gång.

07:25 JOBB

Jag får ont i magen

Kent har släppt en ny skiva. Och jag får ont i magen när jag lyssnar. Det är som om de skrivit låtarna från mitt hjärta, till mitt liv. Så himla och jävla fint. Just ikväll ligger jag nedbäddad under täcket och lyssnar, tänker och längtar så mycket att jag nästan går itu. Istället för att förklara vidare lånar jag en bit ur min nya favoritsång.

Och jag följer dina gnistor under tunga moln
Och jag vet exakt vart du ska gå
En lögn blir lätt en sanning när den kommer inifrån
och det enda som är säkert är att
Jag ser Dig

Nöjd morsa

Jag är på väg till dagis för att hämta min älskade unge. Klappar mig själv på axeln för att jag fixat ännu en kaotisk vecka med dubbla jobb, lasange, plugg och ICDP-kurs på förskolan. Ikväll är jag ledig, jobbar sedan helgen men det vägrar jag tänka på nu - för solen skiner och vi ska ha fredagsmys med världens fetaste godispåse. Sedan ska jag läsa ifatt bloggar, tidningar, kolla debatt och lyssna på veckans poddar. Happy.

Kontraster

Dagens jobboutfit igår och idag. Kontraster.

 

Min snuttefilt

För ett år sedan bodde jag i en annan lägenhet. Det var, är och kommer alltid att vara något speciellt med det året som vi bodde där. Jag läkte efter min separation, jag lärde mig att vara själv, jag lärde mig att älska tystnad och ensamhet. Jag blev trygg och återgick det lugn som jag saknat under en ganska lång, uppslitande period i livet. Varje kväll tände jag ljus i hela lägenheten och satte på en skiva med indianmusik. Samma skiva varje kväll, samma låtar om och om igen och alltid samma lugn. Jag skrev, jag bearbetade, grät, skrattade och drömde. Ikväll hittade jag samma skica och ligger nu i mitt nya sovrum, på en ny adress, med nya känslor att skriva om, bearbeta och gråta för. Trots att saker förändrats är skivan densamma och lugnet oifrånkomligt. Det är som en snuttefilt att hålla i när livet sviker och när önskningar inte går i uppfyllelse.

Född 2010

Har ni sett dokumentärserien "Född 2010" på SVT? Om inte måste ni gå in på playkanalen och titta på denna säsongs fyra fantastiska avsnitt. Jag är såld. Jag gråter och skrattar i omgångar när jag tittar, jag förundras, dömer, förlåter, minns och glömmer. Det är som att få tjuvkika in i så många härliga familjers liv och känna en slags samhörighet. Jag har precis suttit på en hård, obekväm pinnstol framför datorn och sett veckans avsnitt. Jag grät massvis och nu är jag tvungen att dela med mig till er - för något sådant här får man inte missa.

HÄR ser ni programmet. Kan inte ni tipsa mig om era bästa tips? Finns det något jag bara måste se?

Lite ångest inför livet och världen och all jävla misär

Det är svårt att vara förälder. Så fantastiskt, överväldigande och stort, men samtidigt så svårt att jag får ångest när jag tänker på det. Och det gör jag. Jag tänker på allt jag önskar henne och allt jag vill skydda henne ifrån. Jag tänker på samhället, på världen och vad som händer här - all olycka, all misär och allt som är läskigt och hemskt. Jag ser henne lära sig om det goda, om det fina, det ljuva och jag vill aldrig att hon ska behöva förstå att det finns vuxna som våldtar barn, män som slår och kränker, det finns krig, det, det finns länder där barn dör på väg till skolan för att människor vill härska, äga och ha makt. Bebisar dör på sjukhus i utvecklingsländer utav sjukdomar som vi har vaccin mot här. Och mammor dör utav infektioner i samband med förlossningen, de får inte följa sina kladdiga bebisar genom livet. Det finns män som Anders Beiring Breivik. Det finns fattigdom, hungriga människor, dödliga sjukdomar och i all denna misär finns lyckan. Den ofantliga lyckan och det allra finaste som finns, min älskade unge. Hennes skolavslutningar, hennes ögon på julafton när det är fullt under granen, hennes fötter i gräset, hennes varma andetag mot mitt ansikte på natten. Hon ger mig livet, här och nu. Det är hon som är livet och nuet och allt däremellan. Jag blir så rädd när jag tänker på hur skört livet är, på hur många som varje år drabbas av cancer eller råkar ut för en tragisk olycka. Jag vill finnas för henne hela livet och jag vill att hon ska må bra. Det ger mig ångest att tänka såhär, men jag kan omöjligt sluta. För såhär känns det ikväll. Det känns skört.

Kaosiga veckor

Jag har några riktigt kaosiga veckor framför mig. Det sköna är att jag slipper tänka. Det jobbiga är att jag inte har lika mycket tid att hänga med Joline eller framför Grey's Anatomy. Jag kommer blogga ifatt sen. Lovar.


Dagens morsa





Minnet bleknar

Melissa Horn sjunger att hon saknar honom mindre och mindre. Jag lyssnar på den på bussen. Det är ett särskilt moment, för jag inser att det känns så för mig också. Jag saknar mindre nu än förut. Eller kanske är saknaden på samma sätt som förut, men minnet bleknar. Jag minns inte lukten. Jag blundar och försöker men lyckas inte framkalla den, och någonstans mitt i vardagen så glömmer jag bort att sakna. För två månader sedan gick det inte en timme utan att det stack till. Nu kan det gå en dag. Det är fint och jävligt sorgligt. Mest sorgligt.

En kompis löste mina problem

Klockan 10:00 imorse började Joline klaga på hur tråkigt det är här hemma. Hon använde sin mest dramatiska röst och kravlade desperat runt på golvet. Jag kände efter en stund och insåg att idag är en sådan dag när jag minst av allt vill lekparkshänga eller rulla chokladbollar. Så jag ringde hit en kompis till henne. En kusinkompis. Hur praktiskt? Nu har jag fått greja ostört i köket en hel timme. Jag har också hunnit med att äta lunch, samtidigt som jag läst igenom vad jag missat på Cissi Wallins blogg. Ikväll är det jobb.


Billig lycka

Jag har fått hem klänningar från H&M för 29:90 kr styck. Så billigt att man vill dö. Jag går runt i dessa här hemma och leker sommar med fördragna gardiner.

Söndagsångest

Alltid samma känsla på söndagar. Huvudvärk, trots bra med sömn. Trött, trots noll ansträngning. Tråkigt, fast att aktiviteterna går i ett. Jag sitter på sängkanten och ser mig omkring. Det ser förjävligt ut. Jag måste städa. Ångest för att jag struntat i det både fredag och lördag. Och för att jag har en lång uppsats kvar, som jag borde ha gjort både fredag och lördag. Men värst är nog ändå tvätthögarna. Som jag borde ha tvättat under veckan. Jävla söndag.

Blir ledsen över ideal

Jag fick hem en bikini som jag beställt från H&M igår. Jag beställde båda delarna i storlek 40, för jag vägrar en till sommar med för liten trosa så att det känns som att allt hänger över kanten och utanför. Har tidigare varit lite av en storleksoptimist och köpt samma size på kläder som jag hade innan Joline och efter några månaders amning. Nu har jag dock insett att 34/36 inte funkar något vidare efter 15 extrakilo. Så jag beställde storlek 40.

Nu till det sjuka. Trosorna är så små att jag knappt kan ha dem. Hur små är storlekarna? Hur sjuka ideal har vi? Jag är smal. Inte som en tråd, snarare med några trivselkilon men ändå, jag ska kunna ha ett par bikinitrosor i storlek 40.

Ni måste förstå att det här inte handlar om att jag känner mig kränkt eller upprörd över det faktum att jag knappt kan ha storlek 40 - men jag blir ledsen över de ideal som råder, för hur liten måste man vara för att ha ett par 34:or då? Det är inte okej.

Ni fick vänta länge

Jag undrar vad du pluggar och om du jobbar extra samtidigt? Vad har du för framtidsplaner? Josefine vad gör hon nu? Jättebra blogg och jag har verkligen saknat om ert liv! En supermamma verkar du vara! Kram

Tack för mamma-boosten! Den är den finaste komplimangen man kan få, och även om jag känner mig trygg i min mammaroll så är det skönt att få höra det från någon annan. Jag är färdig undersköterska om ca 1,5 månad. Jag arbetar inom vården på obekväm arbetstid och raka veckor inom säljbranschen.

I framtiden är jag författare. En ännu bättre människa. Och mamma till min Joline ♥

Har Josefine någon blogg förresten?

Josephine har ingen blogg, och planerar inte att skaffa en heller. Vi hade faktiskt samtalsämnet blogg på agendan för några dagar sedan och då berättade jag att ni var några stycken som frågat efter henne. Hon hälsar tillbaka till er att hon mår bra! Kanske kan hon gästblogga här någon dag framöver?

1. Hur bor ni? Bor Joline varannanvecka?
2. Hur skulle du beskriva dig själv, respektive Joline, med 3 ord?
3. Vad vill du "bli när du blir stor"?
4. Dina 3 bästa "ta-hand-om-sig-själv-tips".
5. En dröm du har.

1. Joline bor hos mig. Vi har ingen uppdelad tid, men Andreas är här flera gånger i veckan och då umgås vi alla tre. Ibland åker de iväg och hittar på aktiviteter, då kanske hon sover hos honom någon natt. Oftast umgås vi hela familjen. Vi firar alla högtider och födelsedagar ihop och planerar att fortsätta så.

2. Jasmine - självständig, tålmodig, svår och Joline - självständig, fantasifull, envis

3. Författare. Och föreläsa. Jag vill nå ut till människor, för jag känner att jag har mycket att säga som jag tror att många skulle må bra av att höra. Jag vill vara en ventil för livet och allt som hör till det fantastiska, kaotiska.

4. Vilka härliga frågor du har ställt! Jag får verkligen tänka till.
- Våga vara ensam
- Hitta en fantastisk vän som kan vända ut och in på dig
- Älska dig själv mest

5. Min dröm är att aldrig känna att jag ångrar någonting. Tänk er vad fantastiskt att sitta i en rullstol, vid ett fönster med orkideér och bilder från sitt liv överallt på väggarna - och känna att "jag lyssnade på mitt hjärta, på min magkänsla i varje val jag gjorde, varje dag, genom hela mitt liv". Priset jag fick betala var många tårar, mig själv i skärvor och spillror, mig själv i kris. Men jag vann också det allra största, det mest fantastiska och det som jag skulle ha varit bitter över att jag aldrig vågade satsa på. Så vill jag leva mitt liv.

1. Bor ni fortfarande i Örebro/Nora?
2. Vart pluggar du någonstans?
3. Har det hänt något speciellt i era liv under dessa två år du inte bloggat? Jag tycker du har förändrats så mycket


1. Ja, men planerar dock en flytt till nästa år och Jolines skolstart.
2. Har pluggat USK på distans
3. Det har hänt otroligt mycket, jag berättar lite då och då, i olika inlägg här. Något särskilt du vill veta?

1. Vart bor nu?
2. Har du eller A något förhållande? I så fall hur funkar det med Joline?
3. Jobbar/pluggar du?
4. Vill du ha fler barn?

1. Vi bor i en underbar lägenhet. Den är stor, mysig och med egen ingång. Visar lite hemma-hos-oss bilder då och då, så du får kika in under den kategorin på hur vi har det.
2. Vi har ett förhållande som föräldrar till Joline och nära vänner.
3. Jag jobbar och pluggar.
4. Nej.

Ett år

Precis just nu för ett år sedan kände jag mig innerligt lycklig och överväldigad på ett skört sätt. Det var som om kärleken var sand i mina kupade händer som sakta rann genom mina fingrar. Men jag kommer aldrig någonsin att glömma lukten, känslan, regnet, himlen eller stunden. Jag var där. Livet hände då.

Inatt ligger jag i min vita säng, bland mina vita lakan och minns vad som hänt sedan livet hände där och då. Hur livet har gett mig käftsmällar, men också lycka och nya stunder att spara för att aldrig någonsin glömma. Tiden har gått. Ett år har gått. Och det enda jag kan säga är att jag blir aldrig samma som förut. Från och med du. Från och med du.

Jag skulle göra om det igen. Och igen. Jag kommer att göra om det. Igen. När jag vaknar om några timmar har jag påbörjat ett nytt år av kärlek och drömmar. Från och med du. Från och med nu.

Härliga kvinnor

Jag kopplar av i sängen med Hannah & Amandas middagsprogram med fantastiska Ann Söderlund och Sanna Lundell som gäster. Jag älskar att de får mig att känna mig som en bättre människa. Jag älskar att de bjuder in till det mörka, jobbiga, ångestfyllda och svåra. Det är så härligt att sympatisera och en hög igenkänningsfaktor. Åh.

Det ständigt pågående samtalsämnet

Idag tog jag och en vän en lång promenad. Inte bara lång, utan väldigt lång. Det är så skönt att göra det ibland. Jag behöver göra det då och då, för att tömma mina tankar och trötta ut kroppen. Så vi gick 2,5 timme utan att vara tysta en minut. Vi pratade om minnen, som vi pratat om så många gånger förut men som alltid gör oss glada. Och lite sorgsna.

Men, i det stora hela så var dagens tema relationer. Dessa outhärdliga, fantastiska och ständigt pågående relationerna i livet - till partner, vänner, familjemedlemmar, kollegor och våra barn. Det är så mycket kärlek och så mycket kaos på samma gång. Vi älskar relationer.

Jag funderade på mina viktigaste relationer. De som är självklara, som aldrig behöver ifrågasättas - till min mamma, min bästa vän, mormor och Joline. Det är inte mycket att diskutera, plocka sönder och utvärdera där för det är så härligt, så mycket kärlek och så väldigt, väldigt självklart. Det är svårare med trasiga relationer, relationer som inte tagit ordentlig form, relationer som tappat form eller den totala bristen på en relation. Det mindre självklara, det vi inte kan förutsäga - det diskuterar vi. Relationen till våra pappor, relationen till barnens pappor, till arbetskamrater och ytliga vänner men också till en eventuell kärlek. Jag finner det alltid lika givande att tömma mig och dessa relationer på innehåll. Tomheten som uppstår varar ändå bara några timmar men dessa är trots allt oersättliga.

För min egen skull

Jag minns exakt när det hände. När jag slutade sminka mig, när jag blev bekväm med att åka till jobbet med enbart niveas dagkräm i ansiktet, när det började kännas okej att gå på dop, födelsedagsfiranden och ut för att äta middag med lite rouge. Jag slutade helt och hållet att bry mig om hur andra människor skulle uppfatta och bedöma mitt utseende. Jag slutade att kleta på smink för någon annans skull - och började göra det för min egen skull. Det var för 1,5 år sedan, när jag mötte en person som fick mig att skapa distans till mig själv och ändrade mitt förhållningssätt mot världen.

Det är så obeskrivligt skönt att aldrig längre göra något för någon annan människas skull. För några år sedan sminkade, fönade, lockade och sprayade jag så fort jag skulle utanför dörren med undantag för några perioder under högstadietiden när jag sparade ut kroppshår och gick med propagandatröjor. Nu gör jag det om jag har lust, när jag känner att jag vill lägga min tid och då gör jag det för min egen skull. Jag är stolt över att jag vågar vara mig själv, istället för att ständigt vara på maskerad.

Mc Donald's saved my ass

Jo, det var värt att skynda genom spöregn för att få äta. Och efter en cheeseburgare är jag återigen en härlig människa.

Fett, socker och min bästa vän

Jag struntade i att ta med mig lunch till jobbet idag. Det verkade så jobbigt att packa ner tomat och mozarellasoppan och fullständigt onödigt att koka pasta till den redan färdiga köttfärssåsen. Äsch, det är kort dag idag, tänkte jag och åkte till jobbet med två gröna äpplen och löjligt vitaminvatten.

Jag har ångrat det varje sekund i två timmar. Jag blir inte mätt av äpplen. Jag har ätit dem och jag känner mig ihålig. Jag är arg. Vem i hela världen kan hävda att de blir mätta på äpplen och salladsblad? Det är omöjligt, helt ologiskt. När jag vaknade imorse visste jag att det skulle bli en skitdag, men det är inte det som retar mig nu. Nu är jag arg för att jag borde känna mig själv bättre än att strunta i pasta och soppa för gröna äpplen - jag vet ju att det enda som hjälper en sådan här dag är Josephine, lite fett och massa socker. Jag behöver hamburgare som dryper av fett, en pizza med extra av allt och massa brieost eller en blodig biff från Jensen's. Så vill jag ha godis eller en bit prinsesstårta. Och kanske kladdkakesmet.

Lovar att aldrig mer göra om det här misstaget. Aldrig mer gröna äpplen. När jag kommer hem ska jag äta ifatt för idag och kanske träffa Josephine. För att plåstra om såren, lixom.

Ny vecka

Efter en helg som aldrig ville ta slut är det dags för ny vecka. Jag vaknade och var illamående imorse och när jag tittade ut genom fönstret fick jag panik. Jävla väder. Det känns som att det kommer bli en förbannad skitdag.

Morgon i sängen

Dubbla söndagar den här helgen. Vi ligger med varsin laptop och varsitt fruktfat i sängen och ja, startar dagen.

Älska min kropp

Söndag förmiddag: jag sitter i soffan efter att ha tagit tjugotvå bilder på mig själv. Och några på min jeansrumpa. Idag är första dagen på flera år som jag har på mig ett par jeans. Det känns trångt och obehagligt. När jag tittar mig i spegeln ser jag tydligt hur det trånga och obehagliga framhäver mina höfter och ja, rumpan. Jag försöker tänka bra saker om att se ut som ett päron men just nu känns det mest hopplöst. Och jag blir förbannad över att kärleken till min egen kropp inte är större än såhär. Därför tänker jag öva. Jag tänker sluta gömma de kroppsdelar som jag annars gömmer och framhäva dem. Öva mer. Jag vill kunna vara stolt över mina former. Simple as that.

Där var vi förenade

Jag och och en vän fick några värdefulla timmar i min soffa, medan barnen lekte för fullt. Vi drunknade som så många gånger förut i musik som sätter ord på vad vi känner. Det är som terapi för oss. Man slipper förklara för varandra, istället spelar man olika låtar och sitter tysta i ett djupt samförstånd. Det är vackra stunder. Nu har hon gått hem, Joline har somnat och jag sitter i mitten av mitt vardagsrum omgiven av materiellt kaos men det är inte det jag tänker på. Jag tänker på en natt i april när vi var förenade. Jag framkallar varje känsla som fanns då. Det är sorglig inspiration.

Jag älskar vårt kaos

Det är kaos här. Massvis utav barn med utsmetat påsksmink hoppar i alla vita möbler, alla leksaker som förut stod i ordning på Jolines rum ligger utspridda på golvet. Jag tror att det är omöjligt att gå in i vardagsrummet, för där är det vilda hästar, stall och på tok för hög ljudvolym. Jag älskar det. Det är så kaosigt det kan bli, men på samma gång så VI som det kan bli. Lyckligt, fantasifullt kaos.

Dagens Joline

Mitt påskägg

Efter att ha blivit nerspydd av Jolines frukost och lunch bäddade jag ner oss i sängen. Vi låg på varsin sida och tittade på respektive favoritprogram. Jag fixade nyponsoppa och vispad grädde till oss, som hon faktiskt fick behålla. Efter en dag instängd i kräkos och magsjukeångest kom Andreas och jag passade på att ta en powerwalk för att få lite frisk luft. Ställde mig också i duschen vilket resulterade i rakade ben och cocospeeling! WOW! Nu är jag som ny igen och inser att det finns en del att göra här. Kräklakan måste tvättas, kräkhinkar skuras..

Min kokong







Mitt sovrum. Jag älskar mitt sovrum. Bilderna är tagna i december, därav
julstjärnorna i fönstren. Nu är de utbytta. Vill ha fler kuddar till sängen i
olika rosa nyanser från Indiska - sedan är det komplett.

Välkommen magsjuka

Vår plan för långfredagen var att åka till en bondgård som har "öppet hus" så att man får klappa nyfödda lamm, rida, grilla korv och andas lantluft. Joline klagade över ont i magen imorse, men vi bestämde oss för att packa ner matsäck och varm choklad och åka iväg ändå. Joline hann rida på ponnyn Wilma, klappa en svart lammunge och ja, andas lite lantluft - innan magsjukan plötsligt bestämde sig för att besöka oss. Glad påsk tänke bacillerna i Jolines mage och laddade för en kaskadspya på hela mig. Vi har nu landat i sängen hemma med varsin laptop och nyponsoppa.

GLAD PÅSK önskar oss och magsjukan!

Lite mer lycka

Nya tulpaner. Jag älskar tulpaner.

Några timmar kvar till långhelg

Det är några timmar kvar till helgen. Jobbar till 17:00, sedan hem till Joline för China take-away och myskväll!

Vilken människa

Jag har läst Hanna Hellqvist krönikor under rasten. Och jag kan inte sluta. Jag läser fler krönikor. Jag har bara hört hennes namn tidigare, men såg henne i Hannah & Amandas program. Idag såg jag en krönika med henne i DN och nu är jag fast. Om någon utav er missat Hanna Hellqvist måste ni lova mig att googla.

Hanna får mig att må bra med sin brutala ärlighet. Hon tog ner mig på jorden idag, med det hon skrev. Jag landade mjukt och insåg att vi har mycket gemensamt jag och Hellqvist. En ny livsventil. Härligt.

Someone like you

Jag hamnade i Josephines soffa ikväll efter att Joline somnat. Vi ventilerade känslor som vanligt och som alltid när jag går därifrån är jag tömd på gammalt och påfylld med nytt. Idag tittade vi på youtube, när Adele gråter efter att hon framfört en fantastisk version av "someone like you" - som ju är en helt obeskrivlig låt. Jag känner med varje ord i texten. Kärleken kan vara så bitterljuv och ondskefull.

Jag grät några tårar. Och när jag kom hem och hängde tvätten som låg kvar i maskinen nynnade jag med i den älskade refrängen. Godnatt vänner.

Lunch

Lunch med en vän på stan idag, nu är det fortsatt jobb till 17:00. Hörs ikväll.

Pluggkväll




Det är pluggdags. Jag har två inlämningsuppgifter som måste in, för första gången lämnar jag in efter deadline. Det har varit så fruktansvärt mycket senaste veckan att jag helt enkelt prioriterat bort det. DUMT. Nu väntar en lång natt med social omsorg och socialpolitik.

Let's work

Måndag igen. Jag har nya tunikan på mig, och känner mig laddad. Let's work!

Nytt från H&M

Idag har vi varit på stan. Jag hittade två nya tunikor på H&M och tre stycken nagellack i mina favoritfärger. På rean. Awesome. Tycker det är så fint med pastell och puder nu på våren!

Ett svar

Jag är ingen varannan-vecka mamma och jag kommer aldrig att bli någon varannan-vecka mamma. Det betyder inte att varannan-vecka lösningar är sämre, eller att jag tycker föräldrar som har sina barn varannan vecka är dåliga mammor och pappor. För vissa är det säkert en bra lösning. Och för dem är det ju alldeles fantastiskt att det fungerar. Men för mig vore det otänkbart utav en mängd anledningar. Främst för att jag tror att Joline skulle ta skada utav det. Jag tror att hon skulle bli otrygg, känna sig rotlös och ständigt längta, sakna.. Jag skulle också ta skada. Jag skulle känna mig otrygg och meningslös och längta ihjäl mig. Vi skulle bli trasiga. Vi har spenderat varje dag med varandra sedan dagen då hon låg kladdig på min mjuka mage och fyllde sina lungor med luft för första gången. Och jag vill finnas där, varje dag, under resten utav mitt liv. Jag vill torka alla spyor efter alla kräksjukor, sjunga bort alla mardrömmar, laga den sällan uppskattade husmanskosten och fråga Joline hur dagen har varit. Jag sätter genast in de förlorade veckorna i ett större perspektiv och då innebär det att jag träffar mitt barn sex månader utav tolv möjliga på ett år. När hon är 10 år skulle det innebära att jag spenderat fem utav dem med henne - vilket innebär att jag gått miste om halva hennes liv. Dessa tankar ger mig ångest.

Joline bor hos mig. Andreas är här nästan varje dag. Ibland är hon med bara honom över en dag, kanske också över en natt om jag ska göra något speciellt. Vi firar jul, midsommar och födelsedagar ihop. Vi åker på sommarsemestrar och utlandsresor tillsammans. Det är en bra lösning i vår familj och den funkar för oss. Hur gör ni?

RSS 2.0